2011. május 15., vasárnap

Ha nem a klasszikus ékszerekre vágysz...

Picunkova portékái mellett egyik WAMP-on sem tudtam elsétálni. Olyan nőies, elegáns és egyedi ékszereket készít, hogy egyből odavonzza a tekintetet. Ami engem a legjobban megfogott ezekben a kiegészítőkben, azok a színek és a formák harmóniája.


Megyeri Zita, a Picunkova kitalálója, mindig is érezte, hogy pszichológus szakmája mellett alkotnia is kell valamit. Kezdetben PET-palackokból és bicikli alkatrészekből készített fülbevalókat, majd egy évvel ezelőtt áttért a textilekre. Az ihletet pedig kedvenc négylábúja adta neki, ugyanis épp Csulinak varrt egy kötött pulcsiból felsőrészt, amikor rájött, hogy milyen jól tudja majd kombinálni a használt ruhákat az új textilekkel. Elkezdett kötött anyagokból, szövetekből ékszereket készíteni, úgy, hogy műbőrrel és filccel is kombinálta azokat.

Csuli a kötött pulcsiban ...

... és a pulcsiból készült bross

Műbőrrel kombinált kitűző
Majd, miután Zita sikeresen bemutatkozott a WAMP-on az őszi-téli szezonban, tapasztalatait felhasználva, kicsit már tudatosabban elkezdte összeállítani a kollekcióit. A tavasz miatt a sötétebb színeket felváltotta a levendula, a halványrózsa, a tört fehér és a világosszürke. Anyagában a filcet a selyemmel kombinálta, így készültek el a TATJANA kollekció hajpántjai és nyakláncai.

Tatjana kollekció
Aki a romantikusabb stílust szereti, annak tetszeni fog az ALICE vonal rózsás kitűzői és gyűrűi. Nekem a türkisz színvilág a mindenem.


Alice kollekció

Picunkova harmadik, DOROTHY kollekciójára a kicsit retro stílus és a tágabb színvilág a jellemző. Nagy kedvenceim ezek közül a pénztárcák és az erszényes nyakláncok.





Dorothy kollekció

Ha Picunkova ékszert viselsz, biztos lehetsz benne, hogy egyedi darab tulajdonosa vagy, Zita ugyanis vagy csak kis szériával dolgozik, mint a Dorothy kollekciónál, vagy egyáltalán nem gyárt sorozatot. Ennek legfőbb oka, hogy nem használ sablonokat, alkotásai mindig a keze között alakulnak és változnak, amik már kézműves kategóriát képeznek. Egyébként meg számára is az a kihívás, ha mindig új dolgokkal kísérletezhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...