2011. június 11., szombat

Variálható táskák és életre kelt divatbabák

Mi, nők, szeretjük teletömni a táskánkat egy csomó aprósággal, hogy a lehető legtöbb esetre felkészülve, tuti nálunk legyen minden. Ezzel addig nincs is semmi baj, amíg meg nem unjuk, hogy már három hete ugyanazzal a táskával járkálunk, és le szeretnék cserélni. Ehhez át kell pakolnunk mindent, ami ugye nagy macera, de gondoljunk bele, milyen egyszerű lenne, ha csak a táska előlapját kellene lecserélnünk?! – pontosan egy ilyen élethelyzet ihlette meg Szabó Mártit, a Buttondoll Design alkotóját.


Márti már gyerekkora óta tudta, hogy tervező szeretne lenni, hiszen az egész családja ezzel foglalkozott, de hogy milyen irányba induljon el, arra külföldi tanulmányai során jött rá igazán. A divat és a textil érdekelte a leginkább, egy nap pedig arra ébredt, hogy olyan táskákat szeretne tervezni és készíteni, amiknek az előlapja legombolható, így variálni lehet őket.



Márti szereti a magyar népi motívumokat is, amiket a nagymamája hímez neki.
Igazából Márti leginkább textil kollázsokat, divat illusztrációkat készít, az ihletet pedig sokszor divatfotókból meríti. Két méretben készíti a táskákat, és annyi előlappal, amennyit csak szeretnétek. A Buttondoll Design azonban mindezzel még nem merül ki, nagy kedvenceim a babák, amikkel kiegészíthetjük a kollekciónkat, hiszen feltehetjük a táskánkra őket. Sőt, Márti egy fénykép alapján elkészíti bárkinek a „baba-képmását”, amit nagyon jó ötletnek tartok. Már alig várom, hogy meglepjem a barátaimat olyan babákkal, amik az ő stílusukat tükrözik vissza, és hasonlítanak rájuk, mert erre biztosan mindig emlékezni fognak. 
A babák arcát Márti mindig kézzel festi, és mivel nem sablon alapján dolgozik, nincs két egyforma darab

Ezzel azonban még mindig nincs vége! A Buttondoll Design legújabb alkotásai a divatbabák, akiknek saját karakterük és világuk van. Most ismerjétek meg Mirtill-t, Nati-t, Zelma-t, Apolka-t és Polett-et.
Balról sorrendben: Mirtill, Nati, Zelma, Apolka és Polett
A többi csajszi karakterét jobban megismerhetitek Buttondoll Design blogján
Márti egyébként azt tervezi, hogy ezek a babák majd egy-egy neves divattervező kollekcióját is viseljék. Polett például a "Je suis belle" egyik outfit-jében tündököl a fenti képen. A jövő pedig az, hogy a divatbabáknak saját weboldaluk legyen, ahol közösségi életet élhetnek majd, és ajánlhatnak nekünk divatbemutatókat, koncerteket, filmeket…stb.

A csajok legújabban a Satirday Night Fever kollekcióban ropják a táncot
  
Nekem nagyon megtetszettek Márti ötletei, mind a táskák, mint a divatbabák terén, hiszen hasonlóról korábban még csak nem is hallottam. Drukkolok neki, hogy a terveit meg tudja valósítani, mert szeretném, ha minél többen megismernék ezeket a különleges alkotásokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...