2011. október 4., kedd

A textil és a fa színes játéka

Ha valaki gyerekkora óta szenvedélyesen gyűjtögeti a gyöngyöket, textileket, gombokat, szóval bármi olyan dolgot, amiből alkotni lehet, nagy valószínűséggel ösztönösen készül arra, hogy elérkezzen a pillanat, amikor megtalálja egyedi stílusát, amit aztán meg is mutat a nagyvilágnak. Mácsár Andrea életében fél ével ezelőtt következett be ez a momentum, akkor ugyanis hirtelen letisztult előtte a kép, hogy olyan ékszereket szeretne készíteni, amiknél a fa anyagot kombinálja a különböző textilekkel.

Mácsár Andrea Textilékszer  Mácsár Andrea Textilékszer

Andi otthonról hozta magával a fa iránti szeretetét, hiszen apukája asztalos, így reggelenként sokszor a frissen fűrészelt fenyő illata volt az, amit először megérzett. Textilekkel már régóta foglalkozik, eleinte például szalagokból hajtogatott rózsás nyakláncokat készített, de akkor állt össze a fejében ennek a két anyagnak a kombinálása, amikor egy hazalátogatása során ismét megérezte a már jól ismert illatot. Édesapja egyből el is készített neki egy fa alapot, amit aztán még többször formáltak  és variáltak, míg végül kialakult a jelenlegi design.

Mácsár Andrea Textilékszer Mácsár Andrea Textilékszer
Mácsár Andrea Textilékszer
Mácsár Andrea Textilékszer Mácsár Andrea Textilékszer

Nagyon tetszik, hogy ilyen sokrétűen használja Andi a textileket, ékszerei között minden alkalomra meg lehet találni a megfelelő darabot, legyen az egy esküvő, egy csajos buli vagy bármelyik szimpla hétköznap. Nekem azok a kedvenceim, amikor a fa alap is különleges formájú, több elemből áll, és vidám színek párosulnak hozzá…de ne szaladjunk ennyire előre, azt még el sem meséltem, hogyan ismertem meg az ötletgazdát. Andi nemrég jelentette meg az őszi ékszerkatalógusát, aminek a fotózásához modelleket keresett. Korábban már láttam a munkáit, és mivel közel álltak a stílusomhoz, úgy gondoltan én is szerencsét próbálok, ami be is jött, ugyanis egy másik lánnyal, Nusival együtt én is bemutathattam pár darabot a kollekcióból.

  Mácsár Andrea Textilékszer 
 Mácsár Andrea Textilékszer  Mácsár Andrea Textilékszer  Mácsár Andrea Textilékszer

A fotózás vidám hangulatú, igazi csajos esemény volt, a képeket Kancsár Csilla készítette, akinél Dabason voltunk az otthoni stúdiójában. Képzelhetitek mi volt ott, amikor Andi megmutatta nekünk a több doboznyi nyakláncot, gyűrűt és fülbevalót, mindenki haza szeretett volna belőle vinni egyet, kettőt, vagy leginkább az összeset. Munka közben természetesen kifaggatuk az alkotót az egyedi ötletéről, és azt is megtudtuk tőle, hogy már alig fél év alatt is szép sikereket ért el az ékszereivel. Nemrég volt például Balatonfűzfőn egy bemutatója a földalatti erőműben, most nyílt meg az első kiállítása, de annak is nagyon örül, hogy Ördög Nóri is viseli a munkáit.

Mácsár Andrea Textilékszer  Mácsár Andrea Textilékszer

A napokban pedig Andi megnyitotta az üzletét, ami egyben a műhelye is, a Kisfaludy utca 1. szám alatt tehát meg lehet nézni a szebbnél szebb alkotásokat. Érdemes felpróbálni őket, mert csak akkor érzed meg igazán, hogy milyen könnyűek, én a fotózás alatt például többször megfeledkeztem róla, hogy a fülemben vannak a fülbevalók. Így még ha nagyobb méretben is vásárolsz, akkor is kényelmes viselet lesz mindegyik darab.

Mácsár Andrea Textilékszer Mácsár Andrea Textilékszer

Nem szeretem sűrűn használni az egyedi szót, mert úgy érzem akkor elveszti a jelentőségét, de ebben az esetben szívesen megteszem, hiszen ezek a textilékszerek tényleg ilyen darabok. Természetesek, látványosak, egyszerűek mégis összetettek, egyszóval magával ragadóak. Jó viselni őket, mert adnak egy bizonyos pluszt, amitől különlegesebbnek érezheted magad.

Mácsár Andrea Textilékszer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...